2014 Espoo

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n perinteinen syyshuutokauppa 22.11. Espoossa

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n perinteinen syyshuutokauppa järjestetään 22.11.2014 Espoossa kongressikeskus Dipolissa, Sali 4A (Otakaari 24, 02150 Espoo). Huutokaupan näyttö alkaa klo 10 ja huutokauppa klo 12.

Espoo_2014_Kansikuva.jpg

Huutokaupassa myydään jälleen runsaasti sekä historiallisia että kalastuskäyttöön soveltuvia tuotteita. Pohjoisen kultaseppien työt edustavat tarjonnan historiallista päätä. Tarjolla on mm. Juho Hesekiel Pekurin JH -leimattu kaksoiskala ja ns. vanha lusikkauistin sekä Pekka Räsäsen ja Johan Peter Paulinin tuotantoa. Tälläkin kertaa on tarjolla myös hieno Toivo Pylväläisen vaappu. Suomalainen kalastushistoria on hyvin esillä muutenkin. Myynnissä on huikean hieno sarja Eino Honkasen lohilappuja 60-luvulta, ennen sotia tehtyjä suomalaisia perhoklassikoita, nirhoja, pilkkejä, pätäköitä jne.

Sekä keräilijät että kalat pysäyttäviä nimiä uudemman tuotannon takana ovat Leo Gunnar Hacklin, Pentti Hirvonen, Jouko Niemivaara, Erkki Virolainen, Kankaan veljekset, Pekka Rauno, Iivari Pieski, Harry Vinni, Markku Kemppainen, jne. Uistinten lisäksi lohimiehille on tarjolla todellisia työvälineitä suurenkin lohen taltuttamiseen, lohiluokan lasikuituvapoja ja Ambassadeur 7000 -sarjan keloja.

Painotuotteiden joukosta löytyy historian siipien havinaa Suomen Urheilukalastajain Liiton alkumetreiltä. Jonkun kokoelmiin päätyvät 95 vuotta sitten pidetyn liiton perustavan kokouksen kokouskutsu, allekirjoitettu alkuperäinen pöytäkirja ja ensimmäisen vuoden toimintakertomus. 

Yleisiä ohjeita Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n huutokaupoista löytyy Huutokaupat-osion etusivulta. Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n jäsenet voivat tehdä kirjallisia ennakkotarjouksia. Tarjoukset tulee lähettää osoitteella: Hannu Koivunen, Turjankatu 2 B 22, 33100 Tampere. Kirjalliset tarjoukset on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 19.11. 

Huutokauppaluettelo 

Espoo2014 Vasarahinnat

Kuvia kohteista

ABU

Erkki_Virolainen

Harry Vinni

Jouko Niemivaara

Kelat_ja_vavat

LGH_Leo Gunnar Hacklin

LGH:_Suomen_Uistin ja Ahonen

Lohilaput:_Honkanen,_Räsänen,_Paulin_ym.

Lohivaappuja: Juntunen, Markkanen, Pieski ym.

Markku Kemppainen

Nils_Master, Hannu ja Kalevi Kangas

Painotuotteet

Pekuri_ym.

Pentti_Hirvonen

Perhot

Pilkit:_Siltanen,_Hurme,_Pöysti ym.

Pylväläinen_Rapala_ym.

Pätäkät: Alenius, Pikkarainen, Juvalainen, ym.

Uistimia

Vanhoja_uistimia:_Huhti,_Tuulos,_ym.

Voutilainen_Tainio_Savolainen_ym.

WWW_vuosivaappu_2014

 

FacebookRSS