Vuoden Wiehe 2017 tulokset julkaistu

Metsästys ja Kalastus lehden ja Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n yhteistyössä järjestämä Vuoden Wiehe 2017 loi jälleen uskoa suomalaisen uskomattoman hienon uistinperinteen jatkumiseen. 

Töiden taso oli jälleen korkea. Palkintosijoille sijoittuneet työt olivat sekä kalastusominaisuuksien että työn laadun osalta huippulaatua. Palkintosijoja kolkutelleista töistä monissa oli pieniä uintiin tai viimeistelyyn liittyviä kiusallisia puutteita tai virheitä, jotka tiputtivat työt armotta pallilta.

Pilkkisarja otettiin mukaan kilpailuun, koska halusimme tukea tätä suomalaisen viehekulttuurin yhtä keskeistä kivijalkaa. Tiedossa oli että Suomessa on lukuisia pilkkimiehiä ja pienvalmistajia, jotka tekevät huippulaatuisia tasapaino- ja pystypilkkejä. Ilahduttavaa oli että koko Vuoden Wiehe kisan voittaja löytyikin juuri pilkkisarjasta. Tuomaristo valitsi yksimielisesti Tapani Timarin hienon tasapainopilkin Vuoden Wieheeksi. Timarin pilkki sai tunnustusta pikkutarkasta viimeistelystä ja tamperelaisen pilkkiperinteen linjauksia kunnioittavasta, mutta silti omaperäisestä ammattitaitoisesta toteutuksesta. Uittotestien perusteella todettiin uintikin erinomaiseksi, mikä on keskeinen edellytys kilpailumenestykselle. Sijoittuneet työt ja tekijät löydät Vuoden Wiehe 2017 osiosta.

DSC_4789.jpgVuoden viehe ja Pilkkisarjan 1. sija, Tapani Timari

FacebookRSS