Vuoden Wiehe 2016 tulokset

Metsästys ja Kalastus lehden ja Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n yhteistyössä järjestämä Vuoden Wiehe 2016 oli jälleen menestys. Kilpailuun saatiin ennätysmäärä töitä. Liki 60 työn arvosteleminen teki tuomariston iltapuhteesta pitkän ja kiireisen. Osaltaan suureen suosioon vaikutti varmastikin vuoden alkuun jatkettu kilpailuaika sekä edellisistä vuosista uudistetut kilpailusarjat. Lohi- ja taimensarjat oli yhdistetty ja uutuutena olivat sarjat Kuha- ja UL-vieheille. Totuttuun tapaan suurin kiinnostus oli jälleen urheilukalastajien suurimman intohimon eli lohen kalastuksessa. Ilahduttavan lähelle pääsivät kuitenkin sekä kuha- että UL-vieheet. Decoy sarjan poisjääminen oli selvästikin siirtänyt osan luovuutta tavanomaisten vieheiden valmistukseen.

Töiden taso etenkin viimeistelyn ja maalauksen osalta oli kohonnut selvästi edellisvuosista. Suuri osa töistä ei häviä viimeistelyssä eikä uinnissa ammattilaisten vaapuille. Osa töistä on itseasiassa niin korkeatasoista käsityötä että voidaan puhua jo taiteesta. Aivan omalle tasolleen laadukkaiden töiden joukosta nousi edellisinä vuosinakin menestyneen Markku Kemppaisen työt. Kemppainen oli osallistunut kaikkiin kolmeen sarjaan, kuha- ja UL-sarjaan yhdellä työllä ja lohisarjaan kahdella. Nuo kaksi lohivaappua sijoittuivat kymmenien lohivaappujen joukosta ylivoimaisella pistemäärällä sijoille 1 ja 2. Ennätykselliseksi Markun menestyksen teki sijoittuminen sekä kuha- että UL-sarjassa myös ykköstilalle. 

DSC_0255.jpg

Vuoden vaapuksi tuomaristo valitsi erinomaisesti uivan ja pieteetillä viimeistellyn Markku Kemppaisen kuhavaapun. Tuomaristo arvosti erinomaisen uinnin lisäksi erityisesti sulkavaapun luonnollista ja pelkistettyä ilmettä. Sulkapinnoitusten tekijänä Kemppainen on kiistämättä maamme kärkitekijä. Vaaput ovat yksilöitä ja kauttaaltaan käsityötä. Rungot ovat käsin veistettyjä ja kilpailutöissä oli myös käsityönä tehdyt leukalaput. Kemppaisen vaappuja löytyy monen lohimiehen pakista luottovieheiden lokerosta. Ehkäpä menestys kuhasarjassa ja UL-vieheissä avaa uusia uria tunnetun lohimiehen repertuaariin.  

Lohisarja

DSC_0208.jpg   1. Palkinto: Markku Kemppainen, "Tropical"

DSC_0205.jpg   2. palkinto, Markku Kemppainen, "Vihreä argus"

DSC_0226.jpg   3. Palkinto, Juha Saarela


Kuhasarja

DSC_0212.jpg 1. Palkinto ja Vuoden Wiehe 2016, Markku Kemppainen, "Kuha"

DSC_0219.jpg 2 Palkinto, Mika Jumpponen, "Kalakaveri"

DSC_0223.jpg 3. Palkinto, Kari Tanninen, "Kärme"

 

UL-sarja

DSC_0216.jpg 1. Palkinto, Markku Kemppainen, "Little Blue Jay"

DSC_0234.jpg 2. Palkinto, Juha Saarela

DSC_0232.jpg 3. Palkinto, Jari Tuominen, "UL-Kirjo"


FacebookRSS