Otamme vastaan huutokauppoihin tavaraa, mutta myös ostamme suoraan vanhoja kalastusvälineitä. Ostamme vanhoja uistimia, perhokeloja, lohiperhoja, kalastuskeloja, pienpainatteita sekä kirjallisuutta.
Lähetä meille tiedustelu yhteyslomakkeen kautta.
Uistimet
Kotimaiset vanhat uistimet ovat keräilijöiden suosikkeja. Ostamme kotimaisia uistimia ja uistineriä koko ajan. Asikkalan seutu, Helsingin seutu, Oulun seutu ja Joensuun seutu ovat ne alueet, joista seura on ostanut eniten uistimia vuosien varrella. Mutta lähes kaikki paikkakunnat Hangosta Nuorgamin ovat tuttuja. Monet keräilijät ja uistimentekijöiden sukulaiset ovat myyneet meille uistimia useiden vuosien ajan.
Kaikkien uistimien ei tarvitse olla hienoja. Usein vaatimattoman näköiset uistimet saattavat yllättää. Esimerkiksi erakko Toivo Pylväläisen vaapuista maksetaan hyviä hintoja.
Herman Renfors, Jesse-vaaput Jaakko Huhti, Jorma Turusen Turus-Ukko, Jouko Niemivaaran Jan-vaappu, Kaleva-vaappu, Kultaseppien lusikkauistimet, Vanhat Pätäkät, LGH Gunnar Hacklin, Rapalat 40-50 luku, Sulkavaaput, Tammer Uistin, erakko Toivo Pylväläisen vaaput, Tulos ja Tuulos vaappu. Vanhat Uistimien laatikot kannattaa säilyttää ne nostavat tuotteen hintaan.
Ulkolaisista uistimista kannattaa tarjota vanhoja antiikkisia metallikaloja, sekä Arjonin, Creek Chubin ja Heddonin uistimia.
Abu
Abu tavaraa on paljon maassamme. Erityisesti vanhat hyväkuntoiset kalastuskelat alkuperäisessä laatikossa kiinnostavat seuramme jäseniä. Abun historian kulta-aika ajoittui Suomessa 1950 – 60 luvuille.
Lohiperhot
Kotimaisten lohiperhot kiinnostavat keräilijöitä. Jos sinulla on suurempi määrä vanhoja kotimaisia lohi- tai taimenperhoja, niin ne kiinnostavat seuraamme. Tarjoa rohkeasti Kalkkisten kosken rumiakin seurallemme, ne ovat historiallisesti mielenkiintoisia. Myös perhonsitojien historiallinen sidontavälineistö, sekä vanhat koukut, silkit, langat ja sulat kiinnostavat seuraa. Älä heitä niitä turhaan pois.
Tasapainopilkit
Maassamme on hieno tasapainopilkkikulttuuri. Vanhat hämeenseudun tasapainopilkit kiinnostavat erityisesti keräilijöitä. Tampereella on aikoinaan tehty mielenkiintoisia tasapainopilkkejä ruokatunneilla ja iltaisin. Hienoa, että saamme tätäkin kulttuurin muotoa tallennettua. Monet vanhat tasapainopilkit ovat käsityötaidon mestariteoksia.
Pienpainatteet
Kaikki vanhat kalastusvälineluettelot 1850 – 1960 väliseltä ajalta. Erityisen mielenkiintoisia olisivat viipurilaiset vanhat kalastusvälineluettelot, sekä Herman Renforsin ja Onni Lindebäckin luettelot. Myös kaikki muut kotimaiset luettelot ovat tärkeitä tiedon tallentamisen kannalta. Vanhoja kalastusvälineluetteloita ei missään nimessä kannattaa heittää pois, olivat ne minkämaalaisia tahansa. Hardy, Heddon, Schröder ja Stockmann ovat haluttuja keräilijöiden keskuudessa.
Saatat ilahtua positiivisesti hinnasta, jonka saat vanhasta hyvästä luettelosta.
Kelat
Vanhat kelat Abu, Arjon, Hardy, Herman Renfors ja Vicktory kiinnostavat seuramme jäseniä. Samoin kaikki Suomessa tehdyt vanhat kelat, jotka on valmistettu
Tampereella , Petsamossa ja Viipurissa.
Muu esineistö
Kaikki urheilukalastukseen liittyvä esineistö kiinnostaa jäseniämme ja kannattaa tarjota niitä meille. Kalapäiväkirjat, kunniakirjat, mainokset, mainostaulut, taide ja muu kalastusesineistö kiinnostaa seuraa.
Kirjallisuus
Meillä ei ole mahdollisuutta ostaa suuria kirjastoja tilan puutteen takia, mutta hyviä yksittäisiä eräkirjoja ostamme. Seuramme jäsenet ovat tehneet monia kirjoja.
Valokuvat
Meitä kiinnostaa myös erityisesti vanhat historialliset kalastuskuvat. Kuvista selviää moni historiallinen seikka ja ne ovat tärkeitä meille.
Mitä suurempi kalastusväline-erä, niin sitä parempi. Pyrimme vastaaman nopeasti sähköposteihin, mutta kesälomien aikana saattaa olla viivettä. Me säilytämme kalastuksen historiaa kuvatallentein, ääninauhoina ja dokumentteina. Wanhat Wehkeet ja Wieheet Ry on oikea paikka kalastuksen historialle. Kaikki korkeimmat hinnat kalastusvälineissä Suomessa ovat tulleet huutokaupoissamme.