Huutokaupat

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n syyshuutokauppa 18.11. Espoossa

Paikka ja aika

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n järjestää lauantaina 18.11. perinteisen syyshuutokaupan Espoossa Dipolin Takka kokoustilassa (Otakaari 24, 02150 Espoo). Huutokaupan näyttö alkaa klo 10 ja kohteiden myynti klo 12. Huutokaupan kesto on noin 3 tuntia. Kohteita on noin 250kpl, mukana sekä keräilykohteita että käyttötavaraa. Listaus kohteista kuvineen löytyy WWW ry:n verkkosivuilta. Sivuilta löytyy myös tulostettava listaus ilman kuvia.

Poimintoja listalta

Listalta löytyy jälleen hieno kattaus sekä vanhoja keräilyaarteita että käyttötavaraa. Tarjolla on tällä kertaa hienoja historiallisia Ilmari Ebelingille kuuluneita kalastusvälineitä, joukossa mm. Oskari Röngän perhoja ja Renforsin kela, johon on kaiverrettu Röngän ja muutaman muun tunnetun 1900-luvun alun urheilukalastajan nimet. Erikoismainninnan ansaitsevat myös viitasaarelainen Hanellin hieno metallikala ja Toivo Pylväläisen vaappu. Päijänteen seutu ja erityisesti Leo Gunnar Hacklinin tuotanto on edellisen huutokaupan tapaan listalla keskeisessä asemassa. Hacklinin tuotannosta on tarjolla laaja valikoima hienokuntoisia LGH vaappuja harvinaisissa väreissä ja malleissa.

Pitkäaikaisen perinnettä noudattaen tarjonta taimenen ja lohen kalastukseen on jälleen myös keskeisessä roolissa. Jouko Niemivaaran vaappujen, Erkki Virolaisen tuotannon ja Kalevi Kankaan/Finlandia Uistimen Nils Master mallien lisäksi on tarjolla lohivaappuja ja -lappuja keräilyyn ja käyttöön. Joukossa on mm. Tenon rannoilla tehtyjä Iivari Pieskin ja Nils Holmbergin vaappuja sekä lohijokien tunnettuja merkkejä kuten EH, Emma, Wäylä, Pentin Uistin, Kirakka jne. Listalta löytyy tälläkin kertaa myös runsaasti hienoja ABU:n tuotteita keräilyyn tai käyttöön.

Maksaminen ja yleisiä ohjeita

Yhdistyksen ulkopuoliset ostajat maksavat kohteensa huutokauppatilaisuudessa käteisellä tai MobilePayllä. Käteismaksu suoritetaan kerralla kaikista ostetuista kohteista huutokaupan päätyttyä. Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n jäsenet, joilla ei ole maksurästejä yhdistykselle, voivat maksaa huutonsa yhdistyksen tilille ilmoitetun maksuajan puitteissa. Yleisiä ohjeita Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n huutokaupoista löytyy yhdistyksen verkkosivujen Huutokaupat-osiosta.

Ennakkotarjoukset

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n jäsenet, joilla ei ole maksurästejä yhdistykselle, voivat tehdä kirjallisia ennakkotarjouksia. Tarjoukset tulee lähettää osoitteella: Samuli Ritvanen, Pekantie 2 D12, 12100 Oitti tai sähköpostitse osoitteeseen: samuli.ritvanen@gmail.com. Kirjalliset tarjoukset on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 15.11.

Yleistä huutokaupoista

Vanhat Wehkeet ja Wieheet ry järjestää huutokauppoja pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kevään huutokauppa ajoittuu yleensä huhti-toukokuulle, syksyn loka-marraskuulle. Tilaisuudet pyritään järjestämään siten että joka toinen huutokauppa on pääkaupunkiseudulla ja joka toinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Syksyn huutokaupan pitopaikaksi on vakiintunut Espoo. Keväthuutokauppoja on pidetty useissa eri kaupungeissa ympäri Suomea, mm. Tampereella, Oulussa, Kajaanissa, Kemissä, …

Huutokaupoissa pyrimme nostamaan vanhojen kalastusvälineiden arvostusta tuomalla yleiseen tietoisuuteen arvokkaita keräilykohteita noteerauksineen. Jokaisessa huutokaupassa on myös tarjolla runsaasti kalastukseen soveltuvaa käyttötavaraa.

Huutokaupat järjestetään ensisijaisesti seuran jäsenille, mutta tilaisuudet ovat avoimia myös seuran ulkopuolisille alasta kiinnostuneille henkilöille. Tervetuloa WWW ry:n huutokauppaan tekemään löytöjä, tapaamaan muita keräilijöitä ja tutustumaan seuran toimintaan!

Huutokauppalistaus ja näyttö

Huutokaupassa olevat kohteet pyritään julkistamaan sivuillamme vähintään 2 viikkoa ennen huutokauppaa. Huutokauppalistassa on lyhytsanainen kuvaus kustakin kohteesta. Listaukseen liitetään mahdollisuuksien mukaan kuvia kohteista ennakkotarjousten tekemisen ja kohteisiin perehtymisen helpottamiseksi. Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry vapauttaa itsensä vastuusta luettelossa mahdollisesti ilmenevistä virheistä. Kohteet on nähtävillä noin 2h ajan ennen varsinaista huutokauppaa. Edellytämme, että ostaja ovat tutustuneet näytön aikana tuotteisiin. Vasaralyönnin jälkeen ei ole mahdollista reklamoida tuotteesta. Huutokaupan vasarahinnat julkaistaan sivuillamme.

Ostaminen

Huutokaupassa kohteiden kuvat pyritään mahdollisuuksien mukaan heijastamaan huutokauppayleisön nähtäville. Huutaminen tapahtuu huutokauppaan rekisteröitymisen yhteydessä annettavalla huutokauppanumerolla. Ilman numeroa ei kohteita voi huutaa. Rekisteröinnin yhteydessä kultakin huutajalta otetaan yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti).

Meklari kohottaa tarjouksia noudattaen pääsääntöisesti alla olevaa korotustaulukkoa. Minimitarjous on 10€. Huutaminen tapahtuu huutonumeroa kohottamalla. Mikäli korkeimmasta tarjouksesta on epäselvyyttä, huutokaupan meklarilla on oikeus päättää uudesta tarjoamisesta. Huutokaupan järjestäjällä on oikeus syytä ilmoittamatta hylätä huutokaupassa tehty tarjous. Ostajalta peritään 10% palkkio voittaneesta huudosta.

Hinta €Korotus
10-502,00 €
51-1005,00 €
101-30010,00 €
301-50020,00 €
501-200050,00 €
2001-100,00 €

Myyminen

Halutessasi myydä kohteita huutokaupassamme ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Myymme kohteita myyntitoimeksiantona tai voimme lunastaa kohteesi kertamaksulla huutokaupassa myytäviksi. Myyntitoimeksiannoista peritään myyjältä 10% palkkio. Myyjälle toimitetaan kirjallinen erittely hänen myymistään kohteista. Myyntiaikeissa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Huutokauppalistat täyttyvät käytännössä viimeistään pari kuukautta ennen huutokauppaa.

Maksaminen

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n jäsenet, joilla ei ole maksurästejä yhdistykselle, voivat maksaa huutonsa yhdistyksen tilille ilmoitetun maksuajan puitteissa. Yhdistyksen ulkopuoliset ostajat maksavat kohteensa huutokauppatilaisuudessa käteisellä. Käteismaksu suoritetaan kerralla kaikista ostetuista kohteista huutokaupan päätyttyä. Kullekin ostajalle toimitetaan kirjallinen erittely (kuitti/lasku) hänen ostamistaan kohteista joko huutokapassa (käteismaksukuitti) tai jälkikäteen sähköpostitse (lasku / yhdistyksen jäsenet).
Postikulut: Kirjeposti kotelossa 5 euroa ja postipakettina 10 euroa.

Kirjallisten ennakkotarjousten tekeminen

Wanhat Wehkeet ja Wieheet ry:n jäsenet, joilla ei ole maksurästejä yhdistykselle, voivat jättää kirjallisen tarjouksen huutokauppakohteista.

Kirjallinen tarjous on maksimihuuto, jonka huutaja suostuu huutamaan nimeämästään kohteesta. Huutokaupassa yhdistyksen hallituksen nimeämä uskottu mies tarjoaa korkeimman kirjallisen ennakkotarjouksen jättäneen yhdistyksen jäsenen puolesta ilmoitettuun kattohuutoon saakka nimetystä kohteesta huutokaupassa tehtyjä ja muita kirjallisia tarjouksia vastaan. Jos useammassa kirjallisessa tarjouksessa on sama kattohuuto, valitaan niistä se, jossa on aikaisempi postileima. Jos huutokaupassa reaaliajassa tehdyt tarjoukset jäävät pienemmäksi kuin kirjallisen tarjoajan puolesta uskotun miehen toimesta tehdyt tarjoukset, voittaa kirjallisen tarjouksen jättänyt tarjoaja kohteen.

Kirjallisia tarjouksia voi jättää kunkin huutokaupan yhteydessä erikseen nimettävälle uskotulle miehelle (ks. huutokauppailmoitus). Merkitse kuoreen teksti ”KIRJALLINEN TARJOUS”. Kirjallisen tarjoukset on oltava perillä kunkin huutokaupan yhteydessä erikseen ilmoitettavaan takarajaan mennessä. Tarjoukset avaa ja näkee vain yhdistyksen nimeämä uskottu mies. Voittavan kirjallisen tarjouksen tehneeltä peritään normaalin 10% palkkion lisäksi mahdolliset toimituskulut. Kohteiden nouto Tampereelta ja Espoosta on erikseen sovittaessa maksuton.

Esimerkki: Kohteesta N on kolme kirjallista tarjousta: A: 20€, B 30€, C 40€. Uskottu mies huutaa ostaja C:n puolesta. Uskotun miehen ensimmäinen tarjous on 32€ (toiseksi korkein tarjous 30€ + minimikorotus 2€). Uskottu mies huutaa ostajan C puolesta salissa tehtyjä tarjouksia vastaan kattohintaan 40€ saakka.

Kirjallisissa tarjouksissa on noudatettava yllä esitettyä huutokaupan nostoporrastusta. Jos kirjallinen tarjous ei osu nostoporrastukseen, se pienennetään huutokaupan järjestäjän toimesta alaspäin seuraavaan sopivaan portaaseen.

Jos siis tarjoat summan joka on 50 ja 100 euron välillä on huuto oltava 5€:n porrastuksella (esim. 65€).

VASARAHINNAT

Espoo 2023 kohteiden kuvat
Espoo 2023 kohteet
Espoo 2023 vasarahinnat

Tampere kohteiden kuvat

Tampere vasarahinnat

Helsinki 2022 Kohteet

Helsinki 2022 vasarahinnat

Lahti 2022 kohteet

Lahti 2022 vasarahinnat

Helsinki 2021 kohteet

Helsinki 2021 vasarahinnat

Espoo 2019 kohteet

Espoo 2019 vasarahinnat

Lahti 2019 kohteet

Lahti 2019 vasarahinnat

Tampere 2018 kohteet

Tampere 2018 vasarahinnat

Espoo 2018 kohteet

Espoo 2018 vasarahinnat

Lahti 2017 kohteet

Lahti 2017 vasarahinnat

Espoo 2017 kohteet

Espoo 2017 vasarahinnat

Oulu 2016 kohteet

Oulu 2016 vasarahinnat

Espoo 2016 kohteet

Espoo 2016 vasarahinnat

Tampere 2015 kohteet

Tampere 2015 vasarahinnat

Helsinki 2015 kohteet

Helsinki 2015 vasarahinnat